MMO står for Medisinernes Mentale Helseopplysning, og er en frivillig studentorganisasjon drevet av helsestudenter ved NTNU. Vi tar på oss oppdrag rundt om i Trondheim for å drive aktiv undervisning rundt temaet mental helse. Målet vårt er å fremme åpenhet og kunnskap slik at elever og studenter er bedre rustet til å både ta vare på sin egen psykiske helse og til å hjelpe andre.

Høsten 2019 rekrutterte MMO sine første opplysere, og i løpet av 2020 har MMO også startet opp i Oslo, Bergen og Tromsø. I tillegg har MMO fått prosjektstatus hos Norsk medisinstudentforening (NMF). Ved siden av våre oppdrag fokuserer vi på oss selv som studenter og fremtidige leger, og hvordan vi kan takle de utfordringene som kan møte oss i studietiden og yrkeslivet.

STYRET 2021/2022

4EDC9B83-CFFD-4922-A3BD-DD5E23E2FA13

Anastasia Sardeli - leder

Jeg heter Anastasia, og går i 2. klasse på medisin. På fritiden min liker jeg å gjøre litt av alt. Musikk, trening, volleyball og fjellturer er noen av mine hobbyer, men det beste jeg vet er å utfordre meg selv og prøve ut nye ting. Derfor er jeg med i ulike foreninger og organisasjoner. Jeg valgte å bli med i MMO fordi jeg synes det er veldig spennende å finne ut hvordan det psykiske og det fysiske henger sammen. I tillegg er jeg veldig imponert over hjernens funksjon og vil lære mer om den. Til slutt synes jeg det er viktig å øke fokus rundt mental helse, og samtidig spre kunnskap og åpne opp for diskusjoner rundt psykisk helse blant unge.

623A570B-EEBA-42C8-BDA0-E934FE52B759

Aude Embla Skrivarhaug-Boudier - nestleder

Jeg er en andreårsstudent på medisin som nå har et verv i MMO for andre gang. Jeg bruker fritiden min på å trene, gå på turer og lese. Av å lese har jeg fått en stor interesse for psyken og ble derfor veldig positivt overrasket av at det var en egen organisasjon for mental helse på medisin. Jeg håper at MMO kan skape en større trygghet rundt mental helse. Som opplyser håper jeg også at vi kan hjelpe enkeltindivider med å forstå at de kan snakke åpent om dette temaet.

35240BB7-6B53-41B2-B054-300D789259BD

Victoria Myklebust Strøm - økonomiansvarlig

Jeg er en 22 år gammel jente som går førsteåret på medisin. På fritiden liker jeg å spille fotball, trene, være på tur og male, helst sammen med venner, både gamle, nye og fremtidige. Da jeg hørte om MMO ble jeg veldig glad og visste at dette var noe jeg ville bli med på. Jeg synes mental helse er veldig viktig og noe vi må skape mer åpenhet og forståelse rundt. Jeg gleder meg til å ta del i dette viktige arbeidet.

01BF65DA-01AD-4187-84A0-6FE007F8E12C

Ragnhild Hoel - fagansvarlig

Jeg er 23 år gammel, og medisinstudent på første året. Jeg synes det er utrolig viktig å sette mental helse på dagsordenen, samtidig som jeg synes psykiatri er et veldig spennende fagfelt. Alle har en mental helse som vi må lære oss å være like bevisst på, og ta like godt vare på, som den fysiske helsa. Jeg har også et stort engasjement for fagformidling, så det å være fagansvarlig i MMO og kunne bidra til å formidle kunnskap til både medisinere og den generelle befolkningen synes jeg er veldig givende. På fritiden liker jeg å strikke, bake, se på all slags sport og drive med musikk.

5699CC08-0752-4A25-826E-7D10DD75A5A0

Aud Helene Mathiesen - arrangementsansvarlig

Jeg er 20 år og studerer andre året på medisin. Så lenge jeg kan huske har jeg alltid vært fascinert over hvordan hjernen former oss til den vi er. Etter å ha vært vitne til hvor stor innflytelse psykisk helse har på mennesker sine liv, ønsket jeg å være med i en organisasjon hvor man kan bidra med å øke både kunnskapen og åpenheten rundt temaet. Jeg stortrivdes med å være MMO-opplyser det forrige året, og har i år vært så heldig å fått muligheten til å nå ut til enda flere gjennom å være arrangementansvarlig. Utenom studiet har jeg en stor interesse for det meste av idrett, og tilbringer fritiden på trening eller med venner.

4DD42D22-7F8C-4069-9B7B-B0595E15B6CA

Thea Kjølle Slette - oppdragsansvarlig

Hei! Jeg heter Thea, er 22 år og går 1. året på medisin. På fritiden går det mye i venner og trening, og gruppetimer er en favoritt. Jeg synes arbeidet MMO gjør er veldig viktig, og jeg vil gjerne bidra til å øke kunnskapen om mental helse og å senke terskelen for å oppsøke hjelp.

1537DBB4-D4B3-42D9-9A71-A38D7E362BD9

Edle Aaker - oppdragsansvarlig

Jeg er ei 23 år gammel jente som går førsteåret på medisin. På fritiden liker jeg flere former for fysisk aktivitet, treffe venner, gå turer i skog og fjell, og ikke minst å tenne bål ! 🙂 Grunnen til at jeg ble med i MMO er rett og slett fordi jeg synes foreningen jobber for et veldig viktig mål, på en positiv og styrkende måte. Som oppdragsansvarlig har jeg muligheten til å bidra til at vi får ut budskapet vårt til mange unge mennesker, og så er MMO en veldig trivelig gjeng å jobbe sammen med.

55D66CF4-BFEA-4DE7-B827-7A539E326F8F

Anniken Hegdahl - sekretær

Hei! Jeg heter Anniken, er 23 år og går 1.året på medisin. Tidligere har jeg gått et årsstudium i psykologi. Det var der interessen min for psykisk helse vokste enda mer, og jeg fikk mer forståelse og respekt for at vi har alle våre utfordringer. Jeg håper at vi gjennom MMO kan bidra til mindre tabu rundt psykisk helse, og at studenter blir enda flinkere til å ta vare på hverandre i hverdagen.

1DC9D390-B5CA-4B80-A5A6-B807C5D92C41

Marthe Røstad - PR-ansvarlig

Hei! Jeg heter Marthe, er 23 år gammel og studerer 1.året på medisin. På fritiden min liker jeg å trene, gå turer og å være med venner. Jeg ønsket å delta i MMO da jeg synes psykisk helse er utrolig spennende, og ønsker å engasjere flere i å være åpne og ta bedre vare på sin psykiske samt fysiske helse.