Hvem er vi?

Medisinernes mentale helseopplysning (MMO) er en frivillig studentorganisasjon for helsestudenter ved NTNU. Vi er det nyeste tilskuddet av foreninger på fakultetet, og målet vårt er å bidra til mer åpenhet om psykisk helse, særlig blant studenter. Kroppen og hjernen henger ofte sammen, og det ønsker vi å rette fokus på.

Høsten 2019 rekrutterer MMO sine første opplysere som begynner med oppdrag for studenter (og andre som måtte ønske det) våren 2020. På oppdragene tar vi opp relevante temaer i både større og mindre grupper. Samtidig fokuserer vi på oss selv som studenter og fremtidige leger, og hvordan vi kan takle de utfordringene som kan møte oss i studietiden og yrkeslivet.

Styret 2019

imageedit_9_3190036512

Martin Dedekam Sveen - leder

Jeg går nå i 3. klasse på medisin. På fritiden er jeg ganske glad i å gå tur, trene og å spy ut tørr og dårlig humor. Det å ha en sunn mental helse er så utrolig viktig for å leve et godt og fullverdig liv, og jeg tror at det å spre kunnskap om temaet er en bra måte å bidra til en bedre mental helse i befolkningen. Derfor ønsker jeg å bidra i denne foreningen!

imageedit_4_9061044365

Hedda Trømborg Jalving - nestleder

Jeg starter i 2. klasse nå. Jeg er glad i å danse, lage mat og gå turer når jeg ikke studerer. Jeg er superglad for at det nå eksisterer en forening på medisinstudiet som fokuserer på mental helse! Jeg håper å kunne gjøre noe for å både bedre studenters mentale helse, og øke kunnskapen blant framtidige leger slik at vi er best mulig rustet til å møte pasienter i fremtiden. Alle har en mental helse, og den må passes på slik ens «vanlige» helse.

imageedit_35_5310195006

Christian F. L. Vale - fagansvarlig

Da Martin tok initiativ til å starte MMO høsten 2018 så jeg en god mulighet til å endelig gjøre nytte for meg som både psykologstudent og medisinstudent, og siden den gang har jeg vært styremedlem. Jeg har en dyp interesse for hjerne og sinn, og har et ønske om at MMO skal bidra til å fremme psykiatrikunnskap blant fremtidens fastleger og vekke faginteresse blant studentene. Den lille fritiden jeg har bruker jeg på foto, video og musikkproduksjon.

imageedit_27_9394455324

Sabina Sagredo Thackwell - arrangementsansvarlig

Jeg går i 2 klasse, og er glad i reising og japanske skrekkfilmer. Synes mental helse er viktig fordi det fortsatt er mye som er tabubelagt, og jeg mener det er viktig å bidra til mer åpenhet og kunnskap i samfunnet.

imageedit_30_2852838106

Marie Røra - oppdragsansvarlig

Jeg er ei 21 å gammel jente fra Skien, som hadde et år i Forsvarets sanitet før jeg begynte på medisin her i Trondheim. Ved siden av studiet er jeg glad i å tilbringe tid oppe i marka, både med en islandshest som heter Friken og på egne ben eller ski. Dette får meg til å koble av i en hverdag som ellers kan være ganske hektisk. Jeg synes det er viktig med fokus mental helse fordi påvirker hverdagen vår i stor grad. God mental helse gjør generelt at folk har det bedre, og det synes jeg er bra!

imageedit_24_9954972364

Hannie Araste - PR-ansvarlig

Jeg er 23 år fra Nesodden og trives godt med god musikk på ørene, ute i naturen eller ved foten av kul arkitektur. Takket være Martin har vi en ny og viktig forening på medisinstudiet her i Trondheim, og jeg håper at vi gjennom den kan bidra til mer åpenhet rundt mental helse, samtidig som vi kan lære mer om hvordan kropp og sinn henger sammen.

Close Menu