Hvem er vi?

Medisinernes mentale helseopplysning (MMO) er en frivillig studentorganisasjon av helsestudenter ved NTNU. Vi er det nyeste tilskuddet av foreninger på fakultetet, og målet vårt er å bidra til mer åpenhet om psykisk helse, særlig blant studenter og elever i videregående skole. Kroppen og hjernen henger ofte sammen, og det ønsker vi å rette fokus på blant annet ved å holde oppdrag rundt i distriktet. 

Høsten 2019 rekrutterte MMO sine første opplysere, og i løpet av 2020 har MMO også startet opp i Oslo, Bergen og Tromsø. I tillegg har MMO fått prosjektstatus hos Norsk medisinstudentforening (NMF). Ved siden av våre oppdrag fokuserer vi på oss selv som studenter og fremtidige leger, og hvordan vi kan takle de utfordringene som kan møte oss i studietiden og yrkeslivet.

STYRET 2020

Untitled design-4

Ingrid Mørdre - leder

Jeg går nå andre året på medisin. På fritiden liker jeg å klatre, danse og drive med musikk. Jeg synes det er veldig spennende hvordan kroppen og sinnet henger sammen, og hvordan de gjensidig kan påvirke hverandre så mye. I tillegg synes jeg det er viktig med åpenhet rundt mental helse og at man kan diskutere egne opplevelser sammen med andre, noe jeg håper jeg kan bidra til gjennom MMO.​

Untitled design-3

Victoria Troos - nestleder

Jeg er en 25 år gammel jente som for tiden går i 2. klasse på medisin. Før jeg startet studiene her i Trondheim tok jeg en bachelor i Nevrovitenskap med psykologi, på grunn av min lidenskap for hvordan psyken og kroppen henger sammen. Da jeg kom til Trondheim og hørte om MMO måtte jeg selvfølgelig engasjere meg i det! Mitt ønske i foreningen er å kunne bidra til økt kunnskap innen fagfeltet, og at flere skal gi sin mentale helse den oppmerksomheten den fortjener. På fritiden liker jeg å trene styrke, være med venner og danse litt på byen en lørdagskveld.

IMG_0601

William Hjertaker - økonomiansvarlig

Jeg er 22 år og går førsteåret på medisin. Jeg liker å svømme, å være i skogen og å reise. Jeg er også over gjennomsnittlig interessert i film. Jeg synes at mental helse er utrolig viktig og spennende, og vil derfor bidra til å fremme kunnskap og åpenhet rundt temaet.

imageedit_35_5310195006

Christian F. L. Vale - fagansvarlig

Da Martin tok initiativ til å starte MMO høsten 2018 så jeg en god mulighet til å endelig gjøre nytte for meg som både psykologstudent og medisinstudent, og siden den gang har jeg vært styremedlem. Jeg har en dyp interesse for hjerne og sinn, og har et ønske om at MMO skal bidra til å fremme psykiatrikunnskap blant fremtidens fastleger og vekke faginteresse blant studentene. Den lille fritiden jeg har bruker jeg på foto, video og musikkproduksjon.

IMG_0596

Anastasia Sardeli - arrangementsansvarlig

Mitt navn er Anastasia og jeg går nå første året på medisin. På fritiden min liker jeg å gjøre litt av alt. Jeg er veldig glad i musikk, volleyball og fjellturer. Jeg er en engasjert type og liker å holde meg selv opptatt med bla. organisasjonsarbeid, når jeg ikke studerer. Jeg valgte å bli med i MMO fordi jeg synes det er veldig spennende å finne ut hvordan det psykiske og det fysiske henger sammen. I tillegg er jeg veldig imponert over hjernens funksjon og vil lære mer om den. Til slutt synes jeg det er viktig å øke fokus rundt mental helse, og samtidig spre kunnskap og åpne opp for diskusjoner rundt psykisk helse blant unge.

IMG_0598

Celine Frosthammer Wilhelmsen - oppdragsansvarlig

Jeg er ei 23 år gammel jente som går i 1. klasse på medisin. På fritiden min bruker jeg stort sett tiden på terrengsykling, løping og langrenn som ivrig mosjonist. Da jeg hørte om MMO, ble jeg veldig glad for at det finnes en forening som setter mental helse i fokus! Som opplyser og oppdragsansvarlig er jeg glad for at jeg kan være med å spre kunnskap om mental helse. I tillegg ønsker jeg å kunne bidra til å øke åpenhet rundt temaet, noe jeg synes er viktig.

IMG_0597

Robin Paalgard Toraman - oppdragsansvarlig

Jeg er 19 år gammel og går første året på medisin. Til tross for å være godt over gjennomsnittet interessert i fotball, klarer jeg også å bruke fritiden min på trening og venner! Å ha mulighet til å styrke studenters kunnskap om mental helse ser jeg på som et viktig, og givende arbeid. Innenfor dette området er det mye vi har gjort, mye vi gjør, og mye vi kan gjøre enda bedre. Dette vil jeg være med på å utvikle videre i riktig retning!

IMG_1174

Aude Skrivarhaug Boudier - sekretær

Jeg er en 18 år gammel førsteårsstudent på medisin. Jeg bruker fritiden min på å trene, gå på turer og lese. Av å lese har jeg fått en stor interesse for psyken og ble derfor veldig positivt overrasket av at det var en egen organisasjon for mental helse på medisin. Jeg håper at MMO kan skape en større trygghet rundt mental helse. Som opplyser håper jeg også at vi kan hjelpe enkelt individer med å forstå at de kan snakke åpent om dette temaet.

IMG_0602

Emilie Hettervik Vågen - PR-ansvarlig

Jeg er ei 22 år gammel jente fra Vestlandet, som nå går første året på medisinstudiet. På fritiden trives jeg veldig godt med musikk, matlaging og å henge med venner. Mental helse synes jeg alltid har vært veldig spennende, så MMO ble et naturlig valg for meg å engasjere meg i da jeg begynte på studiet! Personlig synes jeg at psykisk helse er noe det snakkes alt for lite om, og derfor ønsker jeg å bidra så godt jeg kan med at folk i samfunnet vårt skal ha det bedre.