Hvem er vi?

Medisinernes mentale helseopplysning (MMO) er en frivillig studentorganisasjon av helsestudenter ved NTNU. Vi er det nyeste tilskuddet av foreninger på fakultetet, og målet vårt er å bidra til mer åpenhet om psykisk helse, særlig blant studenter og elever i videregående skole. Kroppen og hjernen henger ofte sammen, og det ønsker vi å rette fokus på.

Høsten 2019 rekrutterte MMO sine første opplysere som begynner med oppdrag for studenter (og andre som måtte ønske det) våren 2020. På oppdragene tar vi opp relevante temaer i både større og mindre grupper. Samtidig fokuserer vi på oss selv som studenter og fremtidige leger, og hvordan vi kan takle de utfordringene som kan møte oss i studietiden og yrkeslivet.

STYRET 2020

imageedit_4_9061044365

Hedda Trømborg Jalving - leder

Jeg går i 2. klasse nå. Jeg er glad i å danse, lage mat og gå turer når jeg ikke studerer. Jeg er superglad for at det nå eksisterer en forening på medisinstudiet som fokuserer på mental helse! Jeg håper å kunne gjøre noe for å både bedre studenters mentale helse, og øke kunnskapen blant framtidige leger slik at vi er best mulig rustet til å møte pasienter i fremtiden. Alle har en mental helse, og den må passes på slik ens «vanlige» helse.

Untitled design-3

Victoria Troos Torsteinsbø - nestleder/PR

Jeg er en 24 år gammel jente som for tiden går i 1. klasse på medisin. Før jeg startet studiene her i Trondheim tok jeg en bachelor i Nevrovitenskap med psykologi, på grunn av min lidenskap for hvordan psyken og kroppen henger sammen. Da jeg kom til Trondheim og hørte om MMO måtte jeg selvfølgelig engasjere meg i det! Mitt ønske i foreningen er å kunne bidra til økt kunnskap innen fagfeltet, og at flere skal gi sin mentale helse den oppmerksomheten den fortjener. På fritiden liker jeg å trene styrke, være med venner og danse litt på byen en lørdagskveld.

Untitled design-4

Ingrid Mørdre - økonomiansvarlig

Jeg går nå første året på medisin. På fritiden liker jeg å klatre, danse og drive med musikk. Jeg synes det er veldig spennende hvordan kroppen og sinnet henger sammen, og hvordan de gjensidig kan påvirke hverandre så mye. I tillegg synes jeg det er viktig med åpenhet rundt mental helse og at man kan diskutere egne opplevelser sammen med andre, noe jeg håper jeg kan bidra til gjennom MMO.

imageedit_35_5310195006

Christian F. L. Vale - fagansvarlig

Da Martin tok initiativ til å starte MMO høsten 2018 så jeg en god mulighet til å endelig gjøre nytte for meg som både psykologstudent og medisinstudent, og siden den gang har jeg vært styremedlem. Jeg har en dyp interesse for hjerne og sinn, og har et ønske om at MMO skal bidra til å fremme psykiatrikunnskap blant fremtidens fastleger og vekke faginteresse blant studentene. Den lille fritiden jeg har bruker jeg på foto, video og musikkproduksjon.

imageedit_9_3190036512

Martin Dedekam Sveen - arrangementsansvarlig

Jeg heter Martin og går i 4. klasse på medisin, selveste psykiatrisemesteret (som forøvrig er kjempespennende). Jeg bruker stort sett tiden min på å slite av meg hud på fingertuppene mine i form av buldring. Ellers går jeg turer og henger med folk. Som arrangementsansvarlig får jeg muligheten til å stelle i stand ulike arrangementer for å opplyse om ulike sider av mental helse. Dette er et utrolig givende verv og kan absolutt anbefale dette!

imageedit_30_2852838106

Marie Røra - oppdragsansvarlig

Jeg er ei 22 å gammel jente fra Skien, som hadde et år i Forsvarets sanitet før jeg begynte på medisin her i Trondheim. Ved siden av studiet er jeg glad i å tilbringe tid oppe i marka, både med en islandshest som heter Friken og på egne ben eller ski. Dette får meg til å koble av i en hverdag som ellers kan være ganske hektisk. Jeg synes det er viktig med fokus mental helse fordi påvirker hverdagen vår i stor grad. God mental helse gjør generelt at folk har det bedre, og det synes jeg er bra!

Untitled design-2

Rosan Mijland - sekretær

Jeg er en 20 år gammel nederlender med romsdalsdialekt, som går 1.året på medisin. Jeg trives best med et kaldt glass cola i hånden, og på fritiden liker jeg å bake, tilbringe tid med venner og familie, og reise til nye spennende steder. Jeg er glad for at MMO er en studentorganisasjon som setter fokus på mental helse, ettersom det i min mening er for lite undervisning om dette på universiteter og videregående skoler. Som opplyser og sekretær er jeg glad for at jeg kan bidra med å spre kunnskap om dette temaet.